KAMUOYU DUYURUSU

Federasyonumuzun kayıtlı kulüplerinden, Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü son bir haftadır “Kamuoyuna Duruyuru” şeklinde yaptığı sosyal medya paylaşımları ve paylaşımlarındaki iddialarını üzülerek takip etmekteyiz. Federasyonumuz  etik kurallar çerçevesinde, herhangi bir kulüb ve/veya dernekle sosyal medya üzerinden tartışmadığını, tüzük ve disiplin  yönetmelikleri doğrultusunda gereğini yaptığını tekrar hatırlatırız.
Ancak Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü’nün paylaşımları kamuoyunu yanıltıcı, federasyonumuza kayıtlı diğer kulüpleri rencide edici ve  hentbola zarar verici seviyeye ulaştığı için federasyonumuz bilgilendirme duyurusu yapmak zorunda kalmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki, tüm federasyonlarda olduğu gibi  Hentbol Federasyonu da tüzük ve yönetmeliklerle yönetilir, Hentbol federasyonuna bağlı tüm  hentbol paydaşları bu tüzük ve yönetmelikler içinde hareket etmek zorundadır. Gençlik Gücü Türk Spor Kulübünü masa başı oyunlar yaparak maç kaybettirmeye  çalışmak gibi ne bir düşüncemiz vardır nede hayalimiz. Başarılı, kurumsal kimliğe sahip takımlarımızın olması bize yalnızca gurur verir. İddia edilen gibi federasyonumuzun masa başı oyunları olsaydı son dört sezondur Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü şampiyon olabilirmiydi?  Aksine başarılı bir takım olması nedeniyle KKTC Hentbol Federasyonu bağlantılarıyla  Kosovada ki özel turnuvaya katıldı. Ve ardından yine Gençlik Gücü Spor Kulübünün isteği üzerine İzmir Fuar Kupası turnuvasına federasyon bağlantılarıyla katıldı. KKTC Hentbol federasyonunun tarafsız ve adil olmadığı doğrultusunda eleştiri yaparken, Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü’nün bir daha ve dikkatli düşünmesini tavsiye ederiz.

Gençlik Gücü Türk Spor Kulübünün federasyon kupası final maçından sonra seremoniye çıkmadığı halde çıktığını iddia etmesi tamamen asılsız bir iddiadır. Federasyon başkanının,genel sekreterinin ve lig sorumlusunun yer aldığı, sosyal medya ekibinin ve basın mensuplarının hazır olduğu  bir ortamda seramoniye katıldık söylemlerinde bulunulması gerçekten düşündürücüdür.
Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü davet edilmelerine rağmen seremoniye katılmamışlardır

11 Nisan 2023 tarihinde Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü’nün kendi sosyal medya hesabından yaptığı “Kamuoyu Duyurusu” paylaşımında, Federasyon Kupası final maçı sonrasında çıkan olayları belirterek federasyonumuzu suçlamış herhangi bir soruşturma yapmadığımızı iddia etmiştir. Öncelikle yaşanan olayları tasvip etmediğimizi ve olaylarla ilgili  soruşturma başlattığımız belirtiriz.  Müsabaka sonrası takımlara verilen maç varakası üzerinde Federasyon temsilcisinin açıklamalar bölümünde “RAPOR VARDIR” ifadesi yazılmıştır.  Ve bu maç varakası  her iki takıma da verilmiştir. Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü takım sorumluları maç varakasını dikkatle incelerlerse  “RAPOR VARDIR” ifadesini göreceklerdir. Kamuoyunu aydınlatmak için ifade ederiz ki maç varakalarına “RAPOR VARDIR” diye yazılması, maçta görevli federasyon görevlilerinin maç öncesi, esnasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili rapor tutacağı anlamını taşımaktadır. Bu rapor federasyon görevlileri tarafından tutulmuştur.

Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü kamuoyu duyurusunda yine aynı iddia çerçevesinde maçın hakeminin Kulüp başkanı sayın Osman Karamanlı’ya, kulüp eski başkanlarından sayın Suma Zafer’e ve yine eski başkanlardan sayın Mazhar İqbal Choudhry’e hitaben ahlaksızca ve ağıza alınmayacak küfürler sarf ettiğini ve federasyonun o gün ve halen bugün daha bu olaya sessiz kaldığımızı şikayet etmiş, ama şikayet yazısını müsabakadan 3 gün sonra 11 Nisan 2023, saat 12:16 da federasyonun resmi mail adresine göndermiştir. Yani Kamuoyu Duyurusunu yaptığı gün. Yine belirtmek isteriz ki ,Tüzük ve yönetmeliklere göre kulüplerin şikayetleri  federasyona ulaştıktan sonra şikayetlerle ilgili soruşturma başlatılır.

Federasyon Kupası final maçı sonrasında,sahaya girme hakları olmayan kişilerin, hakemimize ağır hakaret ve küfürlerde bulunmaları nedeniyle federasyonumuz yönetim kurulu hakem raporlarını ilk iş günü 10 Nisan 2023 tarihinde yetkili kuruldan istemiş ve bu kişiler hakkında soruşturma başlatmıştır. 12 Nisan 2023 tarihinde söz konusu kişilerin savunmaları istenecektir.

Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü sporcuları paylaşımları nedeniyle ceza aldığı ama rakip takımı oyuncusunun yaptığı paylaşımdan dolayı ceza almadığı gerekçesiyle yine Federasyonumuzu suçlamıştır. Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü iki sporcusu kendi sosyal medya hesaplarından federasyonun simgesi olan  kupanın içine montajla rakip takımın kulüp logosunu koymuşlar ve “EDEP VE AHLAKA” uygun olmayan  yerlerinde  tutup “Bunu siz istediniz,bundan bende çok var ve  bunuda size vereyim” gibi ahlaksız bir paylaşımda bulunmuşlardır. Rakip oyuncu ise sosyal medya hesabında yaptığı ankete başkalarının verdiği cevapları paylaşması bu paylaşımın teamüller sınırı içersinde olması nedeniyle uyarı cezası almış ve tekrarı  halinde cezanın  arttırmalı maç cezasına dönüşeceği gerekçeleriyle birlikte kendisine tebliğ edilmiştir.

Yine Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü 7 ay önce Eylül 2022 tarihinde yapılan Olimpizim ödüllerine antrenör ve sporcularından aday göstermediğimiz için tarafsız ve adil olmadığımızı iddia ederek federasyonumuzu suçlamıştır. Adaylar federasyon genel sekreteri, lig sorumlusu, eğitim ve teknik kurulu başkanlarının oylarıyla  belirlenmiştir. Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü’nün 7 ay sonra konuyu gündeme taşıması düşündürücüdür. Ayrıca  seçilen adayları ve seçen kişileri   rencide eden bir suçlamadır.

Son olarak bilinmelidir ki KKTC Hentbol Federasyonu hiç bir takıma, hiç bir sporcu veya antrenöre ayrım yapması söz konusu değildir. Federasyonumuzun, masa başı oyunlarla Gençlik Gücü Türk Spor Kulübüne maç kaybettirecek tutum ve davranışlar içinde olduğu iddialarını kesin bir dille redederiz.  Fair play ruhunu kaybetmiş, rakibine, hakeme, federasyon görevlisine hakaret eden, hentbola zarar veren  tüm davranışlar ve paylaşımlar  tüzük ve yönetmeliklerle değerlendirilecek, yapılması gereken işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur

Saygılarımızla
KKTC HENTBOL FEDERASYONU YÖNETİM KURULU